WD-AL/BRN

• Auto-Lock zaključavanje nožića
• Drvenasta drška od ekološki prihvatljivog materijala
• Vrhunsko prianjanje na mokrim rukama
• Dolazi sa 18mm LBB visokokvalitetnim nožićem
• Veoma laka zamena dotrajalog nožića
Made in Japan

Kategorija:

Skalpel WD-AL/BRN napravljen je od materijala biomase koja koristi do 70% manje plastike u dršci, što ga čini prihvatljivim za životnu sredinu. U smolu koja se koristi za izradu ove drške, je umešano čak 70% drvenog peleta i ostataka drveta. Značajne razlike nema u izdržljivosti i snazi drške u poredjenju sa potpuno plastičnom.

Pored smanjenja upotrebe plastike, tekstura Woody skalpela je odlična i sprečava klizanje na mokrim, masnim ili uljem namazanim rukama, te tako čini hvat i prianjanje boljim. Završna obrada pruža takvu teksturu i izgled, da je osećaj dok držite dršku u rukama kao prirodno drvo.

Skalpel sadrži rupu na kraju ručke koja služi za kačenje i pričvršćivanje užeteta ili raznih metalnih dodataka, što ga čini korisnim u raznim radnim okruženjima gde je bezbednosna kontrola stogo propisana. Pri radu na visini, zbog bezbednosti najbolje je držati ga zakačenog.

Ovaj model se isporučuje sa ultra oštrim crnim nožićem od 18mm koji su 25% oštriji od standardnih OLFA nožića. Nožić nudi 8 segmenata koji pružaju tačne i detaljne rezove. Kada se segment istupi, jednostavno lomljenje segmenta nožića otkriva novu oštricu, što omogućava brz povratak na posao. Promena nožića je jednostavna i bez dodatnih alata.

Koristi rezervne nožiće LBB, LB, LBD, LB-SOL, LFB i LWB serije.